WC ontstoppen

Een verstopte wc is erg vervelend, het water loopt traag of helemaal niet meer door. Of erger nog, het water komt naar boven of overstroomt zelfs bij het doorspoelen. Een verstopte wc kan meerdere oorzaken hebben.

WC ontstoppen
Vaak geziene oorzaken zijn geurblokjes die per ongeluk mee doorspoelen, vochtige doekjes, te grote hoeveelheden toiletpapier, producten voor vrouwelijke hygiëne die worden doorgespoeld of andere producten zoals etensresten, verf, olie of vetten.

Septische put ruimen

Als uw afvoerbuizen van het toilet aangesloten zijn op een septische put is het mogelijk dat de verstopping veroorzaakt wordt door een te volle put. Het ruimen van deze beerput volstaat dan. U kunt dit controleren door het deksel van de septische put omhoog te heffen.

Ontstoppen met ontstopper

Ontstoppen kunt u in eenvoudige gevallen zelf, met de bekende ontstopper. Het zuigeffect van de ontstopper kan ervoor zorgen dat een verstopping vlakbij uiteen wordt getrokken in kleinere deeltjes, waardoor ze kunnen doorspoelen. Als dit niet lukt kunt u proberen kokend water door uw afvoerbuis te gieten, dit kan echter alléén als de afvoerbuizen niet van kunststof zijn!

Chemische ontstoppingsmiddelen worden afgeraden. Dit omdat ze erg slecht zijn voor het milieu, ze uw leidingen kunnen beschadigen en ze erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Als het ontstoppen zelf niet lukt kunt u altijd een loodgieter als ontstoppingsdienst inschakelen. Deze werkt met hoge druk-technieken waardoor er geen schade wordt aangericht en er veel doeltreffender te werk kan worden gegaan.

Loodgieters vergelijken voor ontstopping

U kunt hier gratis meerdere offertes van loodgieters vergelijken in prijs en kwaliteit voor uw ontstoppingsklus. Op deze manier kunt u tot wel 40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze loodgieters bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde loodgieters.
Omdat u van meerdere loodgieters (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw loodgietersklus!
Jazeker! U beslist altijd zelf of u de loodgietersklus laat uitvoeren. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, zonder verplichtingen.