Vloerverwarming leggen

Vloerverwarming is de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardige verwarming. De temperatuur is op deze manier perfect te regelen en de warmte wordt met vloerverwarming gelijkmatig verdeelt in de kamer.

Vloerverwarming plaatsen
Vloerverwarming wordt compleet ingebouwd onder de vloer, op deze manier wordt er geen ruimte verloren in de kamers. Daarnaast is vloerverwarming ook één van de zuinigste manieren om kamers en ruimtes te verwarmen, dit door de perfecte circulatiestroom. Vloerverwarming werkt op stralingswarmte van warm water. Dit water wordt opgewarmd in de cv-ketel en verspreidt via een kanaal van buizen op een vaste afstand van elkaar gelegd, en dit over de gehele ruimte.

Het is wel van belang om te letten op het onderhoud van de gasketel. Dit is tegenwoordig verplicht en zorgt ervoor dat uw ketel optimaal blijft presteren en een goed rendement behoud.

Waarom vloerverwarming

Vloerverwarming geeft een aangename warmte, dit komt doordat de oppervlaktes groter zijn dan bij bijvoorbeeld radiatoren. Ook is het energieverbruik erg laag. Er wordt ruimte bespaard door de verwarming van een warmtelichaam die hoge keteltemperaturen veel minder nodig heeft. Vloerverwarming is goed voor de gezondheid doordat er minimale luchtverplaatsingen zijn. Vloerverwarming is louter stralingswarmte, stof wordt hierdoor niet verplaatst. Verder heeft vloerverwarming weinig tot geen onderhoud nodig, neemt het geen ruimte in beslag en is het geruisloos.

Loodgieters vergelijken voor vloerverwarming installatie

Het is de moeite waard om offertes van diverse loodgieters uit uw regio te vergelijken wanneer u uw vloerverwarming wilt laten installeren. Door te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit kunt u doorgaans aardig wat besparen en daarnaast ook eenvoudig kiezen voor de loodgieter die het beste aansluit op wensen en behoeften. Vergelijk hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes en bespaar!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze loodgieters bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde loodgieters.
Omdat u van meerdere loodgieters (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw loodgietersklus!
Jazeker! U beslist altijd zelf of u de loodgietersklus laat uitvoeren. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, zonder verplichtingen.