Sanitaire installaties

Onder het begrip sanitair verstaan we in alles wat aangesloten is op de waterleiding en het riool. Van waterleidingen tot kranen en van wc's tot het riool, alles wat hier tussen zit valt in principe onder dit begrip.

Sanitaire installaties
Aan het sanitair in woningen worden andere eisen gesteld dan aan sanitair in ziekenhuizen en inrichtingen. Er is enorm veel keuze aan materiaal, mogelijkheden, vorm en gebruiksdoel. In dit aanbod is wel een duidelijk verschil te zien in kwaliteit en prijs.

Premies voor sanitair

Een goede sanitaire installatie verhoogt het comfort van uw woning enorm. Er zijn ook milieuvriendelijke oplossingen voor uw warm water, zoals bijvoorbeeld een zonneboiler. U kunt in aanmerking komen voor een premie wanneer u besluit uw sanitaire installaties te vervangen. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan vast. Wanneer uw woning minstens 25 jaar oud is en werken laat uitvoeren kunt u in aanmerking komen voor een renovatiepremie. Deze premie is afhankelijk van uw inkomen. Om deze premie te kunnen ontvangen moet u minimaal €10.000,- aan facturen van verbouwingswerken kunnen voorleggen.

Wanneer u die €10.000,- niet haalt en uw woning is minstens 20 jaar kunt u in aanmerking komen voor een verbeteringspremie. U kunt een premie ontvangen van uw netbeheerder als u: een warmtepomp installeert, een zonneboiler voor warm water installeert of als u een condensatieketel plaatst (enkel voor beschermde afnemers).

Ook is het mogelijk dat uw gemeente of provincie bepaalde premies uitkeert. U kunt opzoeken of u gemeente dit doet via de subsidiemodule van energiesparen.be.

Installatie sanitaire voorzieningen

Wanneer u uw sanitaire voorziening wilt laten installeren door een professionele loodgieter, dan is het aan te raden om hiervoor offertes van diverse loodgieters uit uw regio te vergelijken. De ontvangen offertes kunt u naast elkaar leggen en vergelijken op prijs en kwaliteit. Op deze manier kunt u aanzienlijk besparen op de installatie van uw sanitair en kiezen voor de loodgieter met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze loodgieters bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde loodgieters.
Omdat u van meerdere loodgieters (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw loodgietersklus!
Jazeker! U beslist altijd zelf of u de loodgietersklus laat uitvoeren. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, zonder verplichtingen.