Ontstoppingsdienst

Een ontstoppingsdienst komt in actie wanneer u met een hardnekkige verstopping zit die uzelf niet verholpen krijgt. Een veel voorkomend probleem is bijvoorbeeld een verstopte WC. Een ontstoppingsdienst maakt gebruik van doeltreffende hoge druk wagens die uitgerust zijn met een assortiment aan ontstoppingsapparatuur.

Ontstoppingsdienst
Met die apparatuur ontstoppen of reinigen zij buizen van klein tot groot. In de meeste gevallen lossen zij verstoppingen op met behulp van hoge waterdruk, eventueel in combinatie met een mechanische veer. Heel af en toe wordt er gebruikt gemaakt van een spiraal of vacuüm om het gewenste resultaat te behalen.

Verstoppingsoorzaak vinden

Wanneer uw verstopping verholpen is maar er geen oorzaak gevonden is kan een camera inspectie uitkomst bieden. Zeker wanneer u vaker last heeft van verstoppingen is deze methode erg doeltreffend. Oorzaken van verstopte afvoeren die met het blote oog niet waar te nemen zijn maar met camera inspectie wel zijn onder andere rioolbreuk, verzakking, cement, constructiefouten of ingroeiende wortels.

Op de oorspronkelijke bouwtekeningen van uw woning staan alle exacte locaties van toezichtsputten, afvoer- en rioleringsbuizen en ontstoppingspunten. Mocht er zich een verstopping voordoen of de riolering moet gerenoveerd worden dan is deze informatie erg belangrijk. Om uw leidingennetwerk weer helemaal in beeld te krijgen wordt een professionele riool detectie uitgevoerd. Ontstoppingsdiensten beschikken over een zendapparatuur dat door de riolering wordt gestuurd. Zonder hakken of breken kan er zo een precies traject van leidingen worden gemaakt. Bij deze werken bespaart u veel geld en tijd omdat er niets kapot gemaakt hoeft te worden en onnodige werkzaamheden voorkomen worden.

Geuroverlast door lekkage of verstopping verhelpen

Wanneer u last heeft van vervelende geuren in uw woning maar u vindt de oorzaak niet kan dit komen doordat er ergens een verstopping of lekkage is. Een kleine lekkage kan al tot enorme stankoverlast leiden. Ontstoppingsdiensten hebben een geurdetectie machine die onschadelijke rook door uw leidingen blaast en en de geur 'zichtbaar' maakt. Waar de rook naar buiten komt, komt namelijk ook de geur naar buiten. Het lek in uw afvoer wordt snel opgespoord en de stankoverlast kan opgelost worden.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze loodgieters bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde loodgieters.
Omdat u van meerdere loodgieters (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw loodgietersklus!
Jazeker! U beslist altijd zelf of u de loodgietersklus laat uitvoeren. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, zonder verplichtingen.