Onderhoud gasketel

Een gasketel met een vermogen van 20 kW of meer moet elke twee jaar onderhouden worden door een erkende gas technicus. Een gas technicus heeft een geldig certificaat voor het werken aan toestellen die aangedreven worden door gasvormige brandstoffen.

Onderhoud gasketel
Na het onderhoud krijgt u een reinigings- en verbrandingsattest, als u huurder bent dient u een kopie aan de eigenaar te overhandigen. In deze attest wordt een overzicht gegeven van de staat van uw verwarmingsketel. De factuur van de gas technicus kunt u fiscaal recupereren (40% voor belastingsverminderende energiemaatregelen).

Gaskeuring

Als u uw gasketel goed laat onderhouden weet u zeker dat het rendement van de ketel en de installatie optimaal blijft, hierdoor bespaart u op de kosten. Indien u uw ketel niet laat reinigen ontstaat de kans op CO-vorming omdat er steeds minder lucht kan worden aangetrokken. Een verbranding zonder- of bijna geen lucht leidt tot CO-vorming, dit kan erg gevaarlijk zijn.

Daarnaast wordt de levensduur van uw ketel verlengd bij tweejaarlijks onderhoud. De plaatwisselaar functioneert goed doordat er geen overmatige kalkafzetting optreedt en voor de warmtewisselaar is het van belang dat de corrosielaag steeds wordt verwijderd.

Onderhoudsfactuur fiscaal recupereren

De belastingsvermindering voor het onderhoud van uw gasketel bedraagt 40%. Hiervoor is het wel belangrijk dat u uw onderhoud laat uitvoeren door een geregistreerde aannemer, de meeste loodgieters dus. Alleen dan kunt u namelijk een factuur en verklaring voorleggen als bewijsstuk. Afhankelijk voor alleenstaande of gehuwden wordt de code 1363 of 2363 gehanteerd.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze loodgieters bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde loodgieters.
Omdat u van meerdere loodgieters (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw loodgietersklus!
Jazeker! U beslist altijd zelf of u de loodgietersklus laat uitvoeren. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, zonder verplichtingen.