Loodgieter

Een loodgieter is gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van sanitaire voorzieningen, verwarmingsinstallaties, rioleringen en waterleidingen. De naam loodgieter is afkomstig van het gieten van lood in stroken en pijpen, die gebruikt worden voor het maken van buizen en voornamelijk het waterdicht maken ervan.

Loodgieter

Werkzaamheden van een loodgieter

De werkzaamheden van een loodgieter zijn vrij divers, veel voorkomende taken zijn:

- Het repareren van verstopte of kapotte afvoeren
- Het repareren of vervangen van goten
- Het repareren of vervangen van sanitair
- Plaatsing, installatie en onderhoud aan centrale verwarmingsketels en boilers
- Het aanleggen van leidingen

Wat we tegenwoordig meer en meer zien is dat er loodgieters zijn die zijn gespecialiseerd in een bepaalde tak van het loodgietersvak. Zo zijn sommige loodgieters voornamelijk gespecialiseerd in bijvoorbeeld sanitair en andere juist weer meer in verwarmingsinstallaties.

Vaak hebben loodgietersbedrijven ook een 24 uurs dienst, wat inhoud dat er 24 uur per dag een loodgieter kan worden ingeschakeld. Dit met betrekking tot spontane lekkages, die uiteraard snel moeten worden gedicht om zo grote schade te voorkomen. Maar ook in de winterperioden komt het vaak voor dat ketels het begeven door intensief gebruik.

Loodgieters vergelijken

Wanneer u de hulp van een loodgieter kunt gebruiken, dan is het goed om offertes van verschillende loodgieters bij u uit de regio met elkaar te vergelijken op kwaliteit en prijs. U kunt vaak zo al behoorlijk besparen en daarnaast kunt u op die manier eenvoudig kiezen voor de loodgieter die het beste aansluit op uw prijs en kwaliteitswensen.

U kunt hier gemakkelijk gratis en vrijblijvend uw opdrachtomschrijving achterlaten. U zult dan snel offertes van loodgieters uit uw regio ontvangen!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze loodgieters bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde loodgieters.
Omdat u van meerdere loodgieters (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw loodgietersklus!
Jazeker! U beslist altijd zelf of u de loodgietersklus laat uitvoeren. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, zonder verplichtingen.