Centrale verwarming plaatsen

Het plaatsen van een centrale verwarming is tegenwoordig een belangrijk onderdeel. Met een centraal verwarmingssysteem wordt het huis gelijkmatig verwarmd. Daarnaast zorgt de centrale verwarming vaak ook voor het warm water voor sanitair. Wat zijn de kosten van een centrale verwarming en welke belangrijke aandachtspunten komen er kijken bij plaatsing ervan? Lees het hieronder.

Centrale verwarming plaatsen

Prijs en installatiekosten centrale verwarming

De kostprijs is bij de meeste mensen de belangrijkste factor bij het bepalen van de verwarmingstoestellen. Het is lastig om precieze prijs te geven voor een nieuwe centrale verwarming, maar er kan worden gedacht aan een bedrag tussen de €8.000 a €10.000 voor een centraal verwarmingssysteem met een CV-ketel en 8 radiatoren.

De prijs van een losse CV-ketel zit gemiddeld zo tussen de €2.000 a €2.500. Wanneer er wordt gekozen voor een ketel met een hoog rendement kunnen de kosten uiteraard hoger uitvallen.

Een centrale verwarming dient door een erkende installateur geïnstalleerd te worden. Een fout met de installatie kan een hoop extra kosten met zich mee brengen. Het is vaak zo dat de aanschaf- en installatiekosten in een bedrag berekend zijn.

Installateurs centrale verwarming vergelijken

Als u van plan bent om een nieuwe centrale verwarming aan te schaffen, laat u dan goed informeren door de loodgieter en vergelijk meerdere aanbieders met elkaar.

Door te vergelijken in prijs en kwaliteit kunt u namelijk aanzienlijk besparen. Daarnaast kiest u zo ook eenvoudig voor een centrale verwarmingsinstallateur met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze loodgieters bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde loodgieters.
Omdat u van meerdere loodgieters (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw loodgietersklus!
Jazeker! U beslist altijd zelf of u de loodgietersklus laat uitvoeren. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, zonder verplichtingen.