Waarom en wanneer CV-ketel vervangen?

Mike avatar

Mike op 03-08-2015

Wilt u graag uw CV-ketel vervangen of bent u benieuwd wanneer u deze het beste kunt vervangen? Het vervangen van uw CV-ketel biedt een aantal voordelen. Omdat CV-ketels redelijk prijzig zijn gaat u waarschijnlijk niet over één nacht ijs, daarom proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn en informeren wij u zo goed mogelijk in dit artikel.

CV-ketel vervangen

Waarom moet u uw CV-ketel vervangen?

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom uw CV-ketel vervangen zou moeten worden. Een daarvan is dat uw CV-ketel op is en u geen andere keuze meer heeft dan deze te vervangen. Echter kan het ook verstandig zijn om uw CV-ketel al in een eerder stadium te vervangen. U profiteert al snel van een veel lagere energiefactuur en u bent daarnaast erg milieubewust bezig.

Levensduur van een CV-ketel

Gemiddeld heeft een CV-ketel een levensduur tussen de 12 en 15 jaar. Daarna zult u merken dat u tegen steeds meer problemen aan loopt wat ook weer zorgt voor een hogere energiefactuur en meer reparatiekosten. Wanneer u merkt dat er steeds minder tijd zit tussen 2 storingen, raden wij u aan om te kijken voor een nieuwe CV-ketel.

Lagere stookkosten bij het vervangen van uw CV-ketel

Net als alle andere apparaten gaan ook CV-ketels met hun tijd mee en worden deze steeds geavanceerder. Omdat de energie steeds duurder wordt neemt de vraag naar energiezuinige ketels enorm toe. Tegenwoordig halen ketels een rendement tot wel 109%. Een win-winsituatie, waarbij niet alleen uw portemonnee van profiteert, maar ook het milieu. Uw CV-ketel vervangen is niet goedkoop, maar door de aanzienlijk lagere stookkosten is het een slimme investering die zich snel terugbetaalt.

Verhuizen of verbouwen

Een vernieuwde CV-ketel maakt uw woning een stuk leefbaarder. Naast een comfortabel gevoel, heeft het ook een positieve invloed op de waarde van uw woning. Bent u van plan te verbouwen? Overweeg dan eens om meteen uw ketel te laten vervangen. Zo slaat u meerdere vliegen in één klap.

Voordelige CV-ketels

Tot slot hebben wij nog een tip voor u waarmee u flink kan besparen op de aanschaf en installatie van een nieuwe CV-ketel. Door loodgieter offertes aan te vragen en te vergelijken kunt u aanzienlijk op de prijs besparen.

Het aanvragen en vergelijken van offertes is snel, gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast. U kunt op uw gemakje vergelijken in prijs en kwaliteit. Zo maakt u altijd de juiste keuze en heeft u achteraf nergens spijt van.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!