Onderhoudstips voor uw badkamer

Mike avatar

Mike op 19-07-2015

Een douche wordt op een zeer regelmatige basis gebruikt. Dit kan ervoor zorgen dat een douche niet meer in goede staat verkeerd bij slecht onderhoud. Hieronder kunt u enkele tips lezen hoe u uw douche en uw badkamer in topconditie houdt.

Onderhoud tips badkamer

Zorg dat kranen en knoppen schoon blijven

Als u uw kranen schoon wilt houden is het verstandig om niet meteen te grijpen naar agressieve reinigingsmiddelen en schuursponsen. Een zachte doek en een emmer water met zeep is meer dan voldoende. Als u wilt voorkomen dat er kalkaanslag komt op uw douchekop, is het aan te raden om na het gebruikt van de douche, de kop af te drogen met een handdoek. Hierdoor krijgt de kalk geen kans om zich te hechten.

Het verwijderen van kalkaanslag

Mocht u toch last hebben van kalkaanslag, dan zijn er meerdere dingen die u kunt doen. U kunt de bekende antikalk middelen gebruiken die u vaak zat op de televisie voorbij hebt zien komen. Ook azijn wordt vaak genoemd als oplossing, maar als u het azijn te lang laat inwerken kan het schade aanrichten. Mocht u dus voor azijn gaan, spoel het dan goed na, en laat het niet te lang inwerken. Het beste wat u kunt doen tegen kalk is gebruikmaken van producten die citroenzuurhoudend zijn. Deze zijn vaak een stuk milder voor de oppervlakte van uw badkamer.

Aanslag op glazen deuren voorkomen

De beste tip om aanslag op uw douchewanden te voorkomen is om na het gebruik van de douche de wanden droog te maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een trekker om goed over de wanden heen te gaan. Hiermee voorkomt u ook dat het vocht zich ophoopt in de voegen.

Voor douchetegels is het advies om niet met te grove schoonmaakmiddelen aan de slag te gaan, deze tasten namelijk het glazuur van uw tegels aan.

Meer advies? Raadpleeg een loodgieter

Mocht u nog meer tips willen over het onderhouden van uw kranen en douche? Dan is het aan te raden om een loodgieter te raadplegen. Als u wilt besparen op het inhuren van een loodgieter, valt het aan te raden om meerdere offertes te vergelijken. Deze zijn vrijblijvend en gratis aan te vragen, zodat u zeker bent van de beste prijs voor uw klus.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!