Materialen voor douche, bad of lavabo

Mike avatar

Mike op 06-07-2015

Er zijn verschillende soorten materialen waaruit u kunt kiezen wanneer u op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip of waskom. U beslist aan de hand van wat u mooi vindt en hoeveel het mag kosten.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor budgetvriendelijk acryl, maar ook voor de duurdere compositiematerialen. Zelfs hout en natuursteen behoren tot uw mogelijkheden.

Badkamer materialen

Plaatstaal voor uw douche of bad

Plaatstaal is een echte klassieker. Dit materiaal is degelijk, kleurvast en erg makkelijk in het onderhoud. Enig nadeel is dat dit materiaal wat kouder kan aanvoelen. Om corrosie te voorkomen, wordt het plaatstaal geëmailleerd. Door een reliëf aan te brengen wordt ook de slipvastheid verhoogt.

Porselein voor uw wastafel

Vaak zien we porseleinen waskommen. Een zwaar maar erg duurzaam materiaal dat erg goed tegen agressieve producten kan en vuil en kalk zich moeilijk op af kan zetten.

Budgetvriendelijke douche of badkuip

Wanneer u liever niet te veel geld uitgeeft aan uw sanitaire installaties is acryl een goede optie. Acryl is slipvast en niet gevoelig voor vuil. Daarnaast kunt u kleine beschadigingen gemakkelijk corrigeren. Wel is het zo dat na enkele jaren de kleur enigszins kan vervagen. Dit geldt ook voor de glans, deze verdwijnt na enkele jaren.

Acryl, maar dan beter

Om de nadelen van acryl tegen te gaan, heeft Villeroy & Boch een nieuw compositiemateriaal gemaakt op basis van kwarts en acryl, genaamd quaryl. Dit materiaal is erg hard en goed bestand tegen krassen, schokken en verkleuring. Enig nadeel is dat quaryl duurder is dan acryl.

Acryl & staal: starylan

Starylan is een compositiemateriaal op basis van staal en acryl. Dankzij het staal is dit een materiaal met een hoge vormstabiliteit. Door de bovenste laag van acryl is het oppervlak erg aangenaam en heeft u een zo goed als geruisloze badervaring, dit in tegenstelling tot een stalen bad.

Eco-duurzaam compositiemateriaal

Het Italiaanse bedrijf Falper heeft, naar eigen zeggen, het eerste eco-duurzame compositiemateriaal ontwikkeld, genaamd Cristalplant Biobased. Dit materiaal bestaat voor 60 procent uit natuurlijke mineralen, 30 procent plantaardige harsen en maar voor 10 procent uit polyester- en acrylpolymeren. Hierdoor is het materiaal volledig herstelbaar.

Bad, douche of wastafels vergelijken

Wij raden u aan om voordat u overgaat tot aankoop eerst altijd goed te vergelijken. U kunt gemakkelijk vergelijken door offertes aan te vragen van aanbieders bij u uit de regio. Door offertes goed in prijs en kwaliteit met elkaar te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op uw nieuwe douche, badkuip of lavabo. Het aanvragen en vergelijken van offertes is snel, gemakkelijk, gratis en vrijblijvend. U zit achteraf dus nergens aan vast!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!