Loodgieter vaker ingeschakeld door vrouwen

Mike avatar

Mike op 05-10-2015

Uit onderzoek blijkt dat een loodgieter vaker wordt ingeschakeld door vrouwen dan door mannen. De verhoudingen liggen niet heel ver uit elkaar als het gaat om het inschakelen van een loodgieter: 55% is vrouw, 45% is man. Dit komt doordat mannen vaker het probleem zelf oplossen. De problemen die per geslacht worden gemeld zijn ook verschillend.

Loodgieter inschakelen

De soorten loodgieter klussen

Mannen bellen namelijk vaker om lastigere storingen te laten repareren. Dit komt aan de ene kant omdat ze de klussen zelf niet kunnen oplossen door gebrek aan gereedschap of kennis. Aan de andere kant zijn er ook regelmatig situaties waarbij de man het probleem verergerd heeft waardoor er 'uit paniek' een loodgieter wordt ingeschakeld.

De meest voorkomende klussen die gemeld worden zijn:
1. het ontstoppen van de keukenafvoer
2. het repareren van het toilet
3. kranen monteren
4. leidingen repareren
5. een gaslek

Opvallend is dat de twee meest opvallende klussen vaak gemeld worden door een vrouw. Bij de nummer 1, het ontstoppen van de keukenafvoer, is bij 65% van de gevallen een vrouw die het probleem meld.

Zelf een loodgieter inschakelen?

Als u zelf hulp nodig heeft van een loodgieter, dan is het verstandig om niet de eerste de beste loodgieter de klus te laten doen. Vergelijk meerdere loodgieters met elkaar middels het aanvragen van offertes. Door deze offertes kunt u gemakkelijk zien welke specialist u het meest voordelig kan helpen. Dit kan u een flinke besparing opleveren, en dat door het aanvragen van gratis en vrijblijvende offertes. Dus heeft u de hulp nodig van een loodgieter, of bent u benieuwd naar de voordeligste loodgieter? Vraag dan verschillende offertes aan en bespaar flink op de kosten.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!