CV installaties, welke soorten zijn er?

Mike avatar

Mike op 17-08-2015

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom u opzoek zou kunnen zijn naar een nieuwe cv installatie. Maar welke soort installatie past het best bij uw woning? Aangezien een cv installatie best prijzig kan zijn is het belangrijk om de keuzes goed te overwegen. Er zijn 3 moderne soorten cv installaties: een hr-ketel, een vr-ketel en een combiketel. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van elke soort.

Soorten cv installaties

Verbeteringen hr-ketel vergeleken met conventionele cv

Een hoog rendement ketel heeft vergeleken met de oude conventionele cv ketels een enorm verbeterd rendement. Er is vaak meer dan 90% meer rendement te halen dan bij een conventionele ketel. Dit rendement wordt gehaald omdat er geen waakvlam nodig is bij deze ketels, waardoor er veel minder verspilt wordt. Een hr-ketel is vaak aan te raden bij huishoudens die vaak gebruik maken van warm water. Een hr-ketel heeft een afvoer nodig om condens af te voeren.

Wat is een vr-ketel?

Een vr-ketel (verbeterd rendement) is een ketel dat een veel beter rendement heeft dan de oude conventionele cv-ketels maar minder dan een hr-ketel. Een vr-ketel is vaak zo'n 80% meer rendabel dan de conventionele ketels. Het voordeel ten opzichte van de hr-ketel is dat een vr-ketel makkelijker te installeren is, waardoor de vr-ketels in het algemeen veel goedkoper zijn dan hr-ketels.

Hoe werkt een combiketel?

Een combiketel maakt gebruik van een tapspiraal of boiler om warm water te krijgen. Er is bij een combiketel maar een verbrandingsafvoer nodig. Ook is er maar voor 1 brander onderhoud nodig en bespaart een combiketel flink wat ruimte.

Meer weten over leidingen of afvoeren?

Als u meer informatie wilt kunt u terecht bij een loodgieter. U kunt loodgieters vergelijken middels offertes om de beste prijs/kwaliteit verhouding te garanderen. De offertes die u kunt aanvragen zijn gratis en volledig vrijblijvend waardoor u er alleen maar voordeel uit haalt. Wacht daarom niet langer en vraag offertes aan voor loodgieters bij u in de buurt.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!